Procardia Recenzii 2023: Beneficiile medicamentelor Procardia

Aflarea că aveți orice tip de boală cardiacă poate fi sfâșietoare. La naiba, orice fel de boală te poate face să-ți pierzi speranța, dar doar imaginându-ți inima nu poate funcționa bine poate face un număr pe oricine. 

Din fericire, Procardia este aici; este unul dintre cele mai bune medicamente pentru piept, hipertensiune arterială și insuficiență cardiacă. Ajută la menținerea tensiunii arteriale și la menținerea acesteia sub control, ceea ce este excelent, deoarece hipertensiunea arterială poate fi un ucigaș silențios, fără simptome.

Am pus împreună o revizuire cuprinzătoare a Procardia pentru a vă salva de la agitația de a găsi informațiile potrivite. În acest Procardia comentarii 2022, ne-am adâncit în cercetarea științifică din spatele medicamentelor Procardia , recomandările de dozare, în cazul în care pentru a cumpăra Procardia, preț și Procardia efecte secundare. 

Ce este Procardia?

Există două tipuri de acest brand de medicamente. Există procardia capsule orale cu eliberare imediată și procardia XL comprimate orale cu eliberare prelungită.

Procardia a fost întreruptă de ceva timp și nu suntem siguri dacă va reveni pe piață, dar Procardia XL este încă utilizată pentru a trata hipertensiunea arterială, insuficiența cardiacă și angina pectorală. 

Să aruncăm acum o privire profundă în ceea ce acest medicament este vorba și de ce ar trebui să-l ia în considerare, precum și de ce nu poate fi potrivit pentru unii.

Marcă

Procardia

Pentru ce este produsul

✔️ Dureri în piept (Angină pectorală)
✔️ Hipertensiune arterială
✔️ Hipertensiune pulmonară

Ingrediente

Nifedipină

Doza

10mg – 120 mg (un medic recomandă doza)
Peste 180 mg pe zi poate duce la efecte secundare grave
Doza, de asemenea, depinde de tipul de boală, vârsta și factorii de sănătate

Forma de medicație

Capsule orale cu eliberare imediată
Comprimate orale cu eliberare prelungită

Beneficii

Ajută la prevenirea atacurilor de cord, a bolilor de inimă și a accidentelor vasculare cerebrale

Preț

Prețurile încep de la $ 47 pe sticlă


Ingredientul principal în ambele produse Procardia este Nifedipina. Este un blocant al canalelor de calciu care ajută la relaxarea vaselor de sânge din organism.
Ce sunt ingredientele Procardia?

Procardia este doar un nume de marcă și există multe alte mărci care au Nifedipină ca ingrediente active și mai mult sau mai puțin funcționează la fel.

Cum acționează Procardia? Cât de bun este efectul Procardia?

Procardia capsule vin în puterea de 10mg, și acestea sunt de eliberare rapidă, astfel încât acestea să înceapă să lucreze în termen de ore de la luarea lor. Să ne uităm la modul în care acestea funcționează în diferite scenarii.

Hipertensiune arterială

Calciul cauzează de obicei contracții în orice mușchi, inclusiv cei din jurul inimii, și poate provoca, de asemenea, vasele de sânge să se strângă. Blocantele lanțului de calciu precum Procardia împiedică calciul să intre în acești mușchi și vase de sânge, făcându-le să se relaxeze. Când sunt relaxați, sângele poate curge liber în toate părțile corpului, iar inima va avea un timp mai ușor de pompare a sângelui.

Travaliul înainte de termen

Travaliul pe termen lung ar trebui să dureze 40 de săptămâni, dar uneori natura are unele surprize, iar copilul vine devreme. Travaliul înainte de termen este ceva de 37 de săptămâni și mai mic. În timp ce pre-termenul este uneori încurajat, de exemplu, în cazul multiplilor, este periculos în majoritatea celorlalte cazuri. Contracțiile sunt un precursor al travaliului și vin atunci când calciul se duce la mușchii peretelui uterin, determinându-i să se contracte. Când calciul părăsește mușchii, se relaxează. Procardia este un blocant al canalelor de calciu care previne contracțiile și întârzie travaliul pentru a permite copilului să crească și să iasă puternic. Rezultatele travaliului pre-termen procardia arata ca incetineste contractiile si ajuta copilul sa se dezvolte putin mai mult.

Dar care sunt unele dintre motivele muncii pre-termen?

  • ➡️Probleme cu uterul și placenta
  • ➡️Anemie
  • ➡️Utilizarea substanțelor
  • ➡️Noțiuni de bază gravidă mai puțin de șase luni de la naștere
  • ➡️Diabetul zaharat
  • ➡️Fumatul
  • ➡️Sângerări vaginale în timpul sarcinii
  • ➡️Col uterin incompetent

Angină

Procardia este utilizată pentru a trata două tipuri de angină pectorală;

  • ➡️ Angina vasospastică – Acest tip de durere toracică apare atunci când artera coronară care livrează sânge oxigenat inimii devine brusc îngustă din cauza spasmului. Se simte ca o constricție toracică și se întâmplă în principal în dimineața devreme și noaptea.
  • ➡️ Angina stabilă cronică – este un tip de durere toracică care vine atunci când inima ta are nevoie de mai mult oxigen decât de obicei, dar nu poate obține oxigen suplimentar din cauza bolilor de inimă. Se întâmplă în timpul perioadelor de efort, ca atunci când se exercită.

Tratează angina pectorală în două moduri; 

  1. Relaxează și scade tensiunea arterială în artera coronară.
  2. Crește fluxul de sânge către inimă, permițându-vă să efectuați activități de efort fără durere.

cele mai bune rezultate

Cum se utilizează Procardia pentru cele mai bune rezultate? – Cât de mult Procardia ar trebui să luați?

Când luați medicamente Procardia, urmați întotdeauna instrucțiunile date de medicul dumneavoastră. Nu împărțiți niciodată comprimatele sau capsulele și nu supradoză. Depozitarea este un alt lucru; întotdeauna asigurați-vă că vă stoca sticle Procardia într-un loc răcoros, uscat și departe de copii și lumina soarelui. Doza depinde de mai mulți factori, inclusiv Ce se întâmplă dacă pierdeți o doză? Acest lucru se întâmplă foarte mult; s-ar putea să uitați să vă purtați medicamentele sau pur și simplu uitați să le luați. Încercați și evitați acest lucru, deoarece inconsecvența ar putea împiedica medicamentele să funcționeze eficient. Dar dacă se întâmplă să pierdeți o doză, luați doar una și continuați, nu dublați dozele. Dozajul depinde de câțiva factori, dar cei mai importanți sunt vârsta pacientului și afecțiunea pe care o tratează. Să ne uităm la câteva exemple.

Hipertensiune arterială și angină cronică stabilă: Pentru persoanele între 18 și 64 de ani, doza inițială este între 30mg și 60mg pe cale orală pe zi. Pentru persoanele peste 65 de ani, doza poate fi un pic mai mică, deoarece corpurile lor nu pot expulza droguri la fel de repede ca persoanele mai tinere și medicamente se pot acumula în corpurile lor. Nivelurile ridicate de Procardia pot duce la o tensiune arterială extrem de scăzută. Un medic ar fi în cel mai bun loc pentru a alege o dozaj. Doza trebuie crescută la fiecare 7 până la 14 zile până când ajungeți la doza maximă de 90 până la 120 mg.

Angina vasospastică: Pentru persoanele între 18 și 64 de ani, doza inițială este între 30mg și 60mg pe zi, pe care o puteți crește la fiecare 7 până la 14 zile până când ajungeți la doza maximă de 180 mg. Notă: Creșterile dozei și dozajul pentru persoanele peste 65 de ani ar trebui să fie de la sfatul unui medic. Copiii cu vârsta sub 18 ani nu ar trebui să utilizeze Procardia pentru că nu există studii care să arate care ar fi repercusiunile.

Doza

Cât durează ca Procardia să funcționeze?

Este nevoie de mai puțin de 2 ore pentru ca Procardia să înceapă să lucreze, dar va trebui să o luați timp de cel puțin două săptămâni pentru ca aceasta să fie eficientă. Dozele pot fi crescute la fiecare 7 zile la 14 zile după consultarea medicului dumneavoastră. 

Procardia Opinii medicale 2023 : Este Procardia sigur de utilizat?

Întrebarea numărul unu oricine va avea despre medicamente este dacă există un consens științific cu privire la siguranța sa. Să ne uităm la utilizările sale și dacă știința crede că este sigur și eficient pentru ei.

Hipertensiune arterială; Într-un studiu, 15 pacienți cu stadii 1-4 de hipertensiune arterială au primit medicamentul o dată pe zi pentru a gestiona nivelurile tensiunii arteriale. Tensiunea lor arterială a fost observată timp de 24 de ore și după

Travaliul înainte de termen: Procardia poate reduce rata contracțiilor în travaliul pre-termen, dar, ca și celelalte beneficii ale sale, eficacitatea sa depinde de sensibilitatea femeii la medicament. Dar în studiu, sa dovedit a fi cel mai eficient blocant al canalelor de calciu. În studiu, a reușit să întârzie travaliul pentru câteva zile. Atunci când este utilizat cu steroizi, Aceasta poate crește șansa copilului de supraviețuire și funcția pulmonară. Dar există un avertisment, femeile cu afecțiuni cardiace și tensiune arterială scăzută nu pot obține beneficiile Procardia în acest caz.

Contraindicatii: Asigurati-va intotdeauna ca spuneti medicului dumneavoastra despre orice alt medicament pe care il luati deoarece are unele contraindicatii cu alte medicamente. Cele mai multe dintre aceste medicamente conțin nifedipină, și medicul dumneavoastră ar trebui să știe.

  • ➡️Antibiotics - unele dintre acestea au Nifedipină și pot crește nivelul acesteia în organism. Printre acestea se numără; quinupristin, eritromicina și claritromicina. Pe de altă parte, altele, cum ar fi rifampicina, pot reduce nivelurile de Nifedipină și pot reduce eficacitatea acesteia.
  • ➡️Medicamente pentru inimă – Dacă sunteți deja pe alte medicamente pentru inimă, anunțați medicul dumneavoastră, deoarece Procardia poate crește sau scădea unele dintre nivelurile lor în organism.
  • ➡️Medicamente antiseizure – Fenitoina si carbamazepina poate provoca o reducere a nivelului de nifedipină în corpul dumneavoastră, în timp ce acidul valproic poate crește aceste niveluri.
  • ➡️Antifungal Droguri - Fluconazolul, ketoconazolul și itraconazolul sunt medicamente antifungice obișnuite, dar acestea cresc, de asemenea, nivelurile de nifedipină și pot duce la efecte secundare grave.
  • ➡️Beta-blocante – Aceste medicamente sunt utilizate pentru o varietate de condiții. Dar ele prezintă, de asemenea, un risc scăzut de tensiune arterială foarte scăzută, dureri toracice crescute și insuficiență cardiacă atunci când le împerecheați cu Procardia.
  • ➡️Medicamente antivirale – medicamente antivirale cum ar fi ritonavir, indinavir, atazanavir, nelfinavir și fosamprenavir poate crește nivelul de nifedipină și crește riscul de reacții adverse.

Consumul de alcool poate provoca, de asemenea, tensiunea arterială pentru a reduce nivelurile periculoase.

Notă: Am încercat tot posibilul să enumerăm toate contraindicațiile pe care le cunoaștem, dar nu le putem epuiza. De asemenea, diferite organisme reacționează diferit la diferite medicamente. Întotdeauna discutați cu medicul dumneavoastră înainte de a începe să luați orice medicament. De asemenea, ar trebui să dezvăluiți toate medicamentele pe care le aveți și întregul istoric medical pentru a obține cele mai bune sfaturi de la medicul dumneavoastră.

în condiții de siguranță pentru a utiliza?

Procardia efecte secundare

Unul dintre alimentele care pot provoca efecte secundare atunci când se iau acest medicament este grapefruit. Ar trebui să evitați atât fructele, cât și sucul. Acestea cresc nivelul de nifedipină în sânge și ar putea duce la toxicitate.

Unii oameni pot experimenta, de asemenea, unele efecte secundare atunci când încep să luați nifedipină Procardia care includ;

  • Greață
  • Dureri

Simptomele de mai sus ar trebui să fie ușoare, și ar trebui să discutați cu medicul dumneavoastră în cazul în care acestea devin severe sau le-ați pentru mai mult de câteva ore. Există, de asemenea, oameni care nu ar trebui să ia Procardia sau ar trebui cel puțin să explice condițiile lor medicului și să permită medicului lor să prescrie corect. Există, de asemenea, grupuri de persoane care nu ar trebui să ia Procardia fără sfatul medicului. Să intrăm în câteva dintre ele.

Femeile care alăptează: Procardia poate fi transmisă de la mamă la copil prin laptele matern și poate provoca efecte secundare grave copilului. Dezvaluiti intotdeauna medicului dumneavoastra daca alaptati atunci cand mergeti la controale.

Persoanele cu probleme gastro-intestinale: Dacă ați avut aceste probleme asigurați-vă că medicul dumneavoastră știe. Există cazuri rare când puteți obține blocaje cu acest medicament.

Cei cu boli hepatice: Ficatul este responsabil pentru eliminarea deșeurilor din organism. Medicamentele care au fost deja utilizate sunt incluse aici. Când unul are probleme hepatice, este greu pentru a scăpa de aceste medicamente, și acestea pot provoca niveluri crescute de Nifedipină, care poate provoca extrem de scăzut și periculoase tensiunii arteriale. 

Persoanele cu cazuri severe de boli de inima: In unele cazuri rare, persoanele cu boli de inima pot prezenta atacuri de cord si dureri in piept crescute. Dacă tocmai ați avut un atac de cord, nu luați Procardia fără a discuta mai întâi cu medicul dumneavoastră despre asta.

Persoanele cu tensiune arterială scăzută: Rolul principal al Procardiei este de a reduce tensiunea arterială. Dacă aveți deja tensiune arterială scăzută uneori, spuneți medicului dumneavoastră despre asta, astfel încât să poată recomanda un alt medicament care nu va provoca niveluri periculoase ale tensiunii arteriale.

Femeile insarcinate: Nu exista suficiente studii privind efectele sarcinii Procardia asupra femeilor insarcinate, dar din cate stim, poate provoca riscuri pentru fat. Animalele folosite în cercetare au arătat că au existat efecte adverse asupra fătului.

Copii: Acest medicament nu trebuie luat de nimeni mai mic de 18 ani.

Procardia Opinii medicale 2022: Procardia este sigur de utilizat?

Procardia rezultă înainte și după: Procardia chiar funcționează sau este un fals?

Procardia este una dintre cele mai populare branduri nifedipine din jur. Mulți oameni l-au folosit și au obținut rezultatele. Să ne uităm la ceea ce vă puteți aștepta atunci când luați medicamentul.

  • Procardia rezultate după două săptămâni: Este posibil să apară unele reacții adverse ușoare, dar acestea nu ar trebui să dureze mai mult de câteva zile.
  • Rezultatele procardiei după o lună: Tensiunea arterială ar trebui să înceapă stabilizarea, iar dacă aveți o afecțiune cu simptome fizice, acestea ar trebui atenuate.
  • Procardia rezultate după două luni: Asigurați-vă că continuați să luați medicamente și obținerea de teste de tensiune arterială în mod regulat; tensiunea arterială este stabilă pentru majoritatea oamenilor, și alte simptome ar fi trebuit să dispară.
Rezultatele Procardiei după două săptămâni Este posibil să apară unele efecte secundare în prima săptămână, dar acestea nu ar trebui să dureze mai mult de câteva zile. Discutați cu medicul dumneavoastră dacă o fac.
Rezultatele Procardiei după patru săptămâni Dacă ați luat medicamentul conform instrucțiunilor, tensiunea arterială ar trebui să scadă și să înceapă să se stabilizeze.
Rezultatele Procardiei după șase săptămâni Acesta poate fi timp pentru a crește doza, dar ar trebui să discutați cu medicul dumneavoastră în primul rând. Tu ar trebui să fie monitorizarea tensiunii arteriale în mod regulat și spuneți-vă medicului dumneavoastră imediat dacă începe să-l văd în creștere.
Rezultatele Procardiei după opt săptămâni Dacă v-ar crescut doza, corpul tau ar trebui să fi ajuns la o stare de homeostazie, și tensiunea arterială ar trebui să înceapă să se stabilizeze din nou. Dacă nu ați crescut doza și tensiunea arterială este instabilă, ar trebui să discutați cu medicul dumneavoastră despre asta.

grup fericit

Notă: Hipertensiunea arterială nu are simptome evidente și poate fi prea târziu când începeți să vă simțiți. Acesta este motivul pentru care trebuie să continuați să vă verificați tensiunea arterială în mod regulat.

Procardia noastră recenzii și evaluare: Procardia pro și contra:

Fiecare medicament are o parte bună și o parte de care trebuie să fim atenți. Să ne uităm la unele dintre ele.

Argumente pro

  • ✔️ Scade riscul de atac de cord pentru persoanele cu hipertensiune arterială
  • ✔️ Procardia funcționează bine pentru persoanele de culoare, spre deosebire de medicamentele care blochează canalul de calciu non-calciu
  • ✔️ Ajută la prevenirea atacurilor de cord pentru persoanele care au avut deja unul
  • ✔️ Poate ajuta la tratarea a trei sau mai multe afecțiuni simultan. 

Contra

  • ❌ Este posibil să nu fie potrivit pentru persoanele cu insuficiență cardiacă și boli hepatice cronice.
  • ❌ Aceasta poate provoca efecte secundare pentru unii oameni.
  • ❌ Ea are multe interacțiuni cu alte medicamente care pot provoca probleme grave de sănătate.

Procardia Recenzii pozitive

Procardia Recenzii pozitive

Procardia Recenzii negative

Procardia Recenzii negative

Recenzii Procardia pe Internet și forumuri precum Reddit sau Consumer Reports:

Nu există nici un loc ca internetul pentru a obține recenzii Procardia XL, iar Reddit mai ales are recenzii brutal de oneste ale multor medicamente, inclusiv Procardia. Câțiva oameni s-au plâns de unele efecte secundare în primele zile, dar majoritatea recenzenților au fost impresionați de eficacitatea Procardia.

Procardia este de renume sau există avertismente despre Procardia pe internet?

Procardia este un medicament de renume, care a fost folosit de zeci de ani pentru a trata tensiunea arterială și angină pectorală și pentru a preveni atacurile de cord în continuare.

Medic

Ce trebuie să ia în considerare dacă vreau să întrerupă Procardia Supliment?

Mai întâi trebuie să discutați cu medicul dumneavoastră despre asta. Câteva lucruri se pot întâmpla dacă încetați să luați medicamente brusc, dar cel mai rău este că, indiferent de starea pe care o tratați va primi grave. În primul rând persoanele cu tensiune arterială vor experimenta creșterea tensiunii arteriale.

Vă puteți înțărca încet de pe medicament pentru a permite organismului să intre încet într-o nouă stare de homeostazie (echilibru). 

Dacă renunțați din cauza efectelor secundare, puteți discuta cu medicul dumneavoastră pentru a schimba medicamentul pentru a continua să vă gestionați starea.

De unde poți cumpăra Procardia la ghișeu? Comparatie preturi Procardia si oferte de vanzare:

Puteți găsi Procardia în multe farmacii, dar ne-am obișnuit să avem totul livrat pentru comoditate în ultima vreme. De aceea, vă recomandăm să cumpărați Procardia online pe Web Rx 24.

Puteți cumpăra Procardia într-o farmacie?

Da. Este un medicament baza de prescriptie medicala si va necesita in principal o rețetă. Dar puteți obține, de asemenea, medicamente Web Rx 24. Pe Web RX 24, vă puteți bucura de o achiziție și livrare online fără probleme în majoritatea țărilor din întreaga lume. 

Puteți să-l cumpărați în farmacie?

Procardia Review Concluzie - Experiența și recomandarea noastră:

Necesitatea de a lua medicamente pentru o lungă perioadă de timp nu este plăcută. Dar este frumos atunci când medicamentul funcționează și vă ajută să gestionați starea. 

Procardia are suport științific care arată că este sigură și a fost folosită de mult timp pentru a trata afecțiunile cardiace.

experiență și recomandare

Adalat vs Procardia

Atât Adalat, cât și Procardia sunt blocante ale canalelor de calciu utilizate pentru a trata hipertensiunea arterială și angina pectorală. Ele pot fi, de asemenea, utilizate pentru a preveni alte atacuri de cord și pentru a trata unele cazuri de insuficiență cardiacă.

Producători: Producătorul Adalat este compania germană Bayer și a fost chiar premiat cu prestigiosul Prix Galien în 1980. Pe de altă parte, Procardia este fabricată de Pfizer și are versiuni generice legale de către diverse companii farmaceutice. Deci, ambele sunt realizate de companii de renume.

Efecte secundare: Cele mai multe dintre procardia efecte secundare sunt similare cu Adalat și includ; amețeli, dureri de stomac, dureri articulare, mâncărime, oboseală, crampe musculare, insomnie, somnolență, greață, draci și constipație. Efectele secundare unice pentru Procardia includ picioare umflate, glezne și brațe. Alte efecte secundare Adalat includ; vise vii și probleme sexuale.

Interacțiuni: Atât Adalat și Procardia au interacțiuni cu alte medicamente și unele alimente. Adalat – are interacțiuni cunoscute cu antifungice, antibiotice, antiaritmice, Inhibitori ai ECA, fenobarbital, alfa centrală blocante, rifabutină, anticoagulante, nefazodona, alte blocante de calciu, antivirale, beta-blocante, diuretice, blocante angiotensină II și alte medicamente. Procardia – Interacționează cu eritromicină, itraconazol, alte medicamente pentru inimă, rifampină, carbamazepină, cimetidină și altele.

Dozare: Ai nevoie de 30 pentru a 60 mg pe zi de Procardia sau Adalat. Dar medicul dumneavoastră va fi într-o poziție mai bună pentru a consilia cu privire la acest lucru. Ambele trebuie administrate pe cale orală sub formă de comprimate/capsule întregi. 

Preț: Procardia este un pic mai scumpă în comparație cu Adalat.

Eficacitate: Procardia XL livrează Nifedipină prin livrarea pompei osmotice, în timp ce Adalat face același lucru prin dizolvarea straturilor succesive. Un PharmD de la un centru cardiac din Omaha prezintă un studiu care arată că Procardia XL are un efect de durată mai lungă decât Adalat. Într-un studiu în care pacienții au folosit ambele medicamente și au purtat monitoare de tensiune arterială timp de 24 de ore, Procardia XL a arătat o tensiune arterială mai stabilă. Tensiunea arterială a crescut și dimineața cu Adalat. 

Gândurile noastre finale: Adalat și Procardia au același ingredient și sunt foarte asemănătoare, dar nu identice. Procardia pare să aibă mai puține efecte secundare decât Adalat și, de asemenea, mai puține interacțiuni. Și, deși prețul lui Adalat este mai mic, studiul ne-a influențat și ne-a făcut să vedem Procardia ca fiind cea mai bună opțiune.

procardia vs adalat

Întrebări frecvente despre Procardia:

Ori de câte ori doriți să luați orice medicament, veți avea nevoie de răspunsuri la câteva întrebări de bază. Să ne uităm la unele dintre aceste întrebări și răspunsurile lor.

Ce este Procardia?

Ce face Procardia?

Cum să luați Procardia?

Cât costă Procardia?

Procardia scade ritmul cardiac?

De unde pot cumpăra Procardia fără prescripție medicală?

Există critici la adresa Procardiei sau este recomandat să luați Procardia?

Procardia are riscuri sau efecte secundare?

Este sigur să luați Procardia continuu?

Am nevoie de o rețetă pentru a cumpăra Procardia?

Referinţe

  1. https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/8888089/
  2. https://www.chp.edu/our-services/transplant/liver/education/medications/nifedipine-procardia-xl-adalat-cc
  3. http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3437772/ 
  4. https://www.medicines.org.uk/emc/product/6180/smpc
  5. https://www.ecrjournal.com/articles/unique-adalat-story-nifedipine-gastrointestinal-therapeutic-system
  6. http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmedhealth/PMH0011502/
  7. https://www.ahajournals.org/doi/10.1161/01.HYP.33.1.24
  8. https://www.bhf.org.uk/informationsupport/conditions/vasospastic-angina
Scris de Dr. Dana Kim
Redactor și editor medical

Dr. Dana Kim este farmacist clinic. Și-a obținut doctoratul în farmacie la Universitatea Illinois din Chicago. A lucrat ca farmacist de perfuzie la domiciliu și a scris comunicări clinice pentru pacienți și profesioniști de mai bine de zece ani. Dr. Kim este, de asemenea, un scriitor pentru familyfoodandtravel.com.

Vezi toate mesajele trimise de Dr. Dana Kim